Onze groene ambitie

Team Bolk Dakar rijdt met de iconische Mitsubishi Pajero Evolution de Dakar in de Classics categorie. Buiten een succesvolle deelname en het halen van de finish met een goede klassering, is de ambitie van het team om dit zo duurzaam mogelijk te doen met gebruikmaking van bio-ethanol als brandstof. Wij hebben vanuit het autocross kampioenschap veel ervaring met bio-ethanol en willen dit ook inzetten in de rallysport.

Na veel goed contact met de Dakar organisatie ASO hebben wij groen licht gekregen om de Classic Dakar met bio-ethanol te rijden. 

Waarom zoeken wij eigenlijk de weg van de meeste weerstand?
Critici zullen vragen: wat is er überhaupt duurzaam aan een auto- en motor rally? Gewoon niet aan meedoen, of beter nog: niet organiseren.

Heel kortzichtig gesteld gezegd klopt dat natuurlijk maar wij weten ook dat het simpelweg verbieden van evenementen of activiteiten waar veel mensen plezier aan beleven, alleen maar tegendraads werkt en helemaal niets zal bijdragen aan het vinden van innovatieve oplossingen.

De mens is van nature een wezen dat door competitieve drang en beloningen gedreven wordt om zichzelf of de gebruikte techniek alsmaar beter te maken. Elke sport is daar een voorbeeld van en auto-, motor- en rallysport is daar geen uitzondering in.

Auto- en motorsport teams hebben ongelooflijk veel praktijkkennis in huis dat ook ingezet kan worden om duurzame oplossingen te bedenken die ook in het gewone leven toepasbaar zijn. In plaats van het van buitenaf verbieden van motorsport, waar veel mensen plezier aan beleven, is het veel beter om van binnenuit deze verandering op te starten en de teams te motiveren om samen te werken met gelijkgestemde mensen en het potentieel aan technische kennis te gebruiken om gestelde duurzaamheid doelen te bereiken.

Auto- en motorsport is een beleving!
Mensen moeten het voordeel zien en dat is met name op het gebied van functionaliteit en beleving. Vooral in de auto- en rallysport is “beleving” een belangrijke factor. Veel mensen beleven plezier aan techniek in combinatie met sport en competitie. Beleving kan zijn geluid en het ervaren van een grommende V8 aangedreven raceauto of een gillend tweetakt blok in een crossmotor. Ook het zelf sleutelen aan bekende techniek, zoals een ingewikkelde verbrandingsmotor in plaats van aan een simpele elektromotor en “onzichtbare elektriciteit”, is een belangrijke beleving. Imago en acceptatie is ook belangrijk. Hoe vaak hoor en lees je niet op social media “elektrisch rijden doe ik wel op de kermis” of “ik heb al een stofzuiger”? Er zijn natuurlijk genoeg redenen om niet duurzaam te zijn, maar als je verder kijkt dan zijn er veel meer redenen om wel duurzaam te zijn. 

De motorsport in het algemeen staat aan alle kanten onder druk en elk akkefietje wordt door buitenstaanders aangesproken om races te verbieden of crossbanen te sluiten.

Het Bolk Dakar Rally Team begrijpt als geen ander dat een drive en motivatie die van binnenuit de vertrouwde “motorsport bubbel” komt, veel beter zal bijdragen aan duurzaamheid dan gedwongen maatregelen van buitenaf.  Daarom gaan wij alles op alles zetten om aan onze mede auto- en motorsport deelnemers en buitenstaanders te laten zien dat onze sport wel degelijk duurzaam beoefend kan worden.

We hebben techneuten nodig om innovatieve duurzaamheid oplossingen te ontwikkelen en testen!
Om in de rallysport de finish te halen en misschien ook wel een podium te pakken is veel vernuft en doorzettingsvermogen nodig. Techniek speelt daar een grote rol in en je ziet dan ook dat er veel gemotiveerde techneuten zijn die er alles aan doen om snellere en betrouwbaardere voertuigen te ontwikkelen. Veel automotive fabrikanten gebruiken hun race teams dan ook voor de ontwikkeling en het testen van nieuwe technieken tijdens de races. Technieken die later in hun reguliere producten gebruikt worden.

Helaas is het volgen van techniekopleidingen niet meer de eerste keuze van veel jongeren en dat uit zich nu in een schreeuwend tekort aan technici op de arbeidsmarkt. Dit zijn ook de techneuten die we keihard nodig hebben om de energietransitie en duurzaamheid doelstellingen te halen. Elke oudere motor- of autosport enthousiasteling kan zich nog herinneren hoe hij of zij vroeger eindeloos aan het sleutelen was om crossbrommertjes sneller te laten lopen. Dat natuurlijke leerproces is helaas de nek omgedraaid door de veranderende tijdgeest, toenemende onverdraagzaamheid van mensen vanwege geluid, cross baantjes die overal sluiten en de komst van beeldschermen.

De auto- en motorsport is een geweldige en spannende omgeving om de interesse in techniek bij de jeugd weer nieuw leven in te blazen.

Waarom kiezen wij dan voor bio-ethanol in plaats van elektriciteit of waterstof?
Duurzaamheid in transport en automobiliteit is een belangrijk onderwerp en veel fabrikanten houden zich bezig met elektrificatie van voertuigen, waarbij verschillende energiedragers in ontwikkeling zijn. Batterijen, waterstof, e-fuels, synthetische brandstoffen zijn belangrijke energiedragers die in verschillende toepassingen gebruikt kunnen worden.

In de rallysport zijn er ook al wat initiatieven op het gebied van het gebruik van batterijen en waterstof in allerlei hybride toepassingen. Elk motortype zoals elektromotoren met of zonder brandstofcel en/of traditionele verbrandingsmotoren hebben energie nodig om te draaien.

De grote uitdaging daarbij is de energiedrager waarin de benodigde energie die nodig is om een elektro- of verbrandingsmotor aan te drijven is opgeslagen. Diesel en benzine hebben een zeer hoge energiedichtheid die qua omvang, gewicht, hanteerbaarheid, productie en niet te vergeten veiligheid lastig zijn te evenaren door alternatieven. Andere energiedragers, zoals opgeslagen elektriciteit in zware accu’s met beperkte capaciteit of waterstof onder hoge druk in veilige containers, hebben veel nadelen. Elke energiedrager heeft hierbij voor – en nadelen en die zijn ook sterk afhankelijk van de toepassing ervan.

Wat betreft toepassing hebben we in een woestijnrally te maken met een gebrek aan infrastructuur zoals tankstations en elektriciteit oplaadpunten. Vervoer en distributie van brandstof is lastig vanwege het gebrek aan goede wegen en distributiepunten, dus de deelnemende voertuigen moeten een groot bereik hebben. De ondergrond en omstandigheden in een woestijn en de snelheid waarmee gereden wordt vereist een zo licht mogelijk voertuig.

De ontwikkeling van een rallyvoertuig dat waterstof en/of elektriciteit als energiedrager kan gebruiken is veel te kostbaar voor een klein team zoals Bolk Dakar. Bio-ethanol (E85) daarentegen kan werken met veel bestaande verbrandingsmotoren en wordt in sommige landen zelfs al aan de pomp aangeboden. De nadelen die kleven aan bio-ethanol zoals de lagere energiedichtheid, corrosie, slechte koude start, aantrekken van vocht, etc. hebben wij met onze autocross technici al succesvol opgelost. De Audi A1 met 2 liter motor die wij gebruiken in het NK autocross loopt op 85% bio-ethanol, levert 800pk en blijft het hele seizoen heel.

Onze rally auto heeft zoveel vermogen niet nodig en zal dan ook afgesteld worden met betrouwbaarheid als belangrijkste doel.

Wij realiseren ons dat bio-ethanol veelal gemaakt wordt van gewassen die ook eetbaar kunnen zijn, landbouwgrond innemen en daarbij de voedselvoorziening in de weg kan zitten. Dat is ook de reden waarom wij kiezen voor bio-ethanol die is gewonnen uit afval en niet voor consumptie bruikbare grondstoffen. Grote winst is het verlengen van de levensduur en ook duurzaam blijven gebruiken van bestaande verbrandingsmotoren waarvan er wereldwijd nog steeds erg veel rondrijden. Het is ook niet nodig om zeldzame metalen te delven zoals om accu’s en elektromotoren te maken of om waterstof te maken uit elektriciteit met een vooralsnog zeer inefficiënt productieproces.

Veel zal nog veranderen in de ontwikkeling van duurzaamheid in de mobiliteit en auto- en motorsport. Het is onontkoombaar dat de bestaande verbrandingsmotoren en fossiele brandstoffen het veld gaan ruimen voor elektrische aandrijving en andere energiedragers, zoals waterstof, e-fuels en batterijen. Zover is het nog niet en daarom denken wij dat op dit moment in de tijd bio-ethanol de meest duurzame oplossing is in de rallysport.